Digitálisan rögzített mozgásszervi vizsgálat: statikus és dinamikus talpterhelés vizsgálat

Dinamikus talpterheléses vizsgálat, kiértékelésselA hát-, derék- vagy nyaki fájdalom szinte népbetegség lett mára, így (akár prevenciós céllal is) kiemelten ajánlott vizsgálat. A nem megfelelő talp alátámasztottság, csípő horizontális vagy vertikális elcsúszása, komoly mozgásszervi betegségek forrása, illetve oka lehet az állandó fej-, hátfájdalomnak. Szélsőséges esetben állkapocs ízületet is érint, mely fogászati problémákat okoz. A mérés pontos biomechanikai értékeket határoz meg, a terhelésekre vonatkozóan. Megoldási javaslatot állítunk fel az ideális terhelés visszaállítására, mely a fájdalom okának megszűnését okozza.

A szűrővizsgálat tartalma: jobb és bal láb terhelése; talp elülső, és hátsó részének terhelése; harántsüllyedés mértékének maghatározása; stabilitás vizsgálat (mély has-hátizom erő szint visszajelzés, külső csípő izmok tartó erejének visszajelzése; medence horizontális eltérésének meghatározása.

A vizsgálat során rá kell állni egy speciális mérőeszközre, amelyhez a cipőt kell csupán levenni. Időtartam pedig átlagosan 15 perc.

Jelentkezem