Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS)

Funkcionális Mozgásminta szűrés - gerinc állapotaSok esetben vagyunk tanácstalanok, hogy önmagunk vagy gyermekünk milyen sportot válasszon, illetve, ha már választott, akkor azt megfelelő módon végzi-e és jótékony hatással van-e az egészségére és a teljesítményére, vagy netán ez a megfelelő sport-e, amit végez?

Leggyakoribb probléma, hogy a különböző sportok egyoldalúvá teszik a sportot végzőt, ami azt okozhatja, hogy az izomzat aszimmetrikusan fejlődik vagy akár azt is, hogy helytelen tartásúvá válik a sportoló. Ezeknek a deformitásoknak nem csak esztétikai következményei lehetnek, hanem a sérülések jelentős része is bizonyítottan ezek miatt következik be.

A funkcionális mozgásminta-szűrés 7 egyszerű feladat háromszori ismétlését követően állít fel egy diagnózist a vizsgált személy állapotáról a vizsgáló szakember, megállapítva, hogy szenved-e bármiféle deformitásban az izomzatot vagy a vázrendszert vizsgálva a páciens.

A gyakorlatsor egyszerű, nem okoz fizikai megterhelést és minden életkorban elvégezhető.

FMS vizsgálat medence és csigolyák vizsgálataAz FMS mozgásminta szűrés 7 feladatból áll, amelyhez mobilnak és stabilnak egyaránt kell lenni. A mozgásbeli gyengeségeket, asszimetriákat, az egyensúly hiányát, a mozgás beszűkülését keressük, mert ezek vezetnek később kisebb vagy nagyobb sérülésekhez, legrosszabb esetben egy sportkarrier végéhez vagy egy kedvelt hobbisportról való végleges lemondáshoz.

A vizsgálat, könnyedén elvégezhető munkahelyi egészségnapokon, csupán sportosabb öltözék (póló, laza nadrág, zokni, esetleg sportcipő) javallott, és mindössze 20-25 percet vesz igénybe.

Jelentkezem