Anyajegyvizsgálat kézi dermatoszkóppal

A bőr minden napon töltött órát, valamint a káros UV-sugárzás hatását megőrzi, és mintegy összeadva raktározza. Vagyis minden egyes napozással és leégéssel egyre növekszik a későbbi a bőrdaganatok kialakulási valószínűsége.

Ezért az anyajegyvizsgálat során, a test felületén található, onkológiai szempontból kockázatosnak vélt anyajegyek gyors, és fájdalom mentes áttekintése történik.

Anyajegy vizsgálat kézi dermatoszkóppal

A szakemberek több, mint tíz éve használják az úgynevezett dermatoszkópot az anyajegyek vizsgálatára, amely tulajdonképpen egy tízszeres nagyítást biztosító, bőrre helyezett mikroszkóp. A hámnak azt a rétegét világítja meg, amely szabad szemmel nem jól látható – így minden részlet jobban észlelhetővé válik.

Az anyajegyek megközelítőleg 90 százalékánál elegendő is ez a fajta vizsgálat, ugyanis egy gyakorlott bőrgyógyász dermatoszkóp segítségével nagy biztonsággal meg tudja állapítani, hogy szükséges-e valamilyen további lépést tenni, vagy csupán jóindulatú pigmentációról van szó.

A vizsgálathoz le kell vetkőzni fehérneműig, hogy a vizsgáló szakember alaposan, tetőtől-talpig át tudja nézni az anyajegyes bőrfelszíneket.

A vizsgálat ideje: 15 perc

Jelentkezem