Vénás vérvételi laborvizsgálatok: tumormarkerek

Tumormarker vizsgálatok vénás vérvétellelA vénás vérvétel során az alkar, kézhát gyűjtőereiből (véna) laboratóriumi vizsgálathoz nyert vér levételetörténik, ami esetenként enyhe fájdalommal járhat a tűszúrás következtében.

Nálunk a nagylabor vizsgálat tartalma: kémiai vizsgálatok, vérkép és vizeletvizsgálat (vérkép, süllyedés, GOT, GPT, GGT, karbamid, kreatinin, koleszterin, triglicerid, LDL és HDL koleszterin, vércukor, nátrium, kálium, kálcium, anorganikus foszfát, húgysav, totál bilirubin, vas, transzferrin, teljes vizelet + üledék).

A kislabor tartalma jóval kevesebb vizsgálatot foglal magába, mint a nagylabor. Általában csak a legalapvetőbb vérképet, vizeletet, vércukor és egy-két májműködéssel kapcsolatos vizsgálatot tartalmaz.

Tumormarker vizsgálatok: Tumormarkereknek nevezzük azokat az anyagokat, amelyek a daganatos beteg testnedveiben emelkedett mennyiségben vannak jelen. A tumormarkerek egy része magában a daganatsejtekben található és onnan is mutatható ki, míg másik részük a daganatot körülvevő testnedvekből vizsgálható. A módszer rákszűrésre, a rák korai felismerésére kevésbé alkalmas. Sokkal inkább a már felismert daganatos folyamatok követésére viszont rendkívül hasznos és megbízható eljárás.  A tumormarkerek meghatározása vérvétellel történik.

A vérvételek mindegyike, minden esetben éhgyomorra történnek!

A vérvétel rendelkezésre állás és levett minták elszállítása a laborba, a speciális körülmények miatt, külön díjazást képez. Mindebbe beletartozik az, hogy a vizsgálaton való részvevők számától független, 1 vagy 2 fős szolgálatot biztosítunk, függetlenül attól, hogy jönnek a kliensek. A vérvételek végén pedig a vizsgálati eredmények szakszerű, laboratóriumba történő elszállításáról gondoskodunk.

Jelentkezem