Szájüregi -és fogászati szűrés

Szájüregi szűrővizsgálatok céges egészségnapon isHazánk első helyet foglal el Európában a szájüregi rákok gyakoriságának és halálozásának vonatkozásában. A korai felismerés nagyon fontos, mert az időben elkezdett gyógyítás életet menthet. Bizonyított kockázati tényezők a rendszeres dohányzás, alkoholfogyasztás, illetve ezek együttes megléte, ajakrákok esetén a fokozott UV sugárzás, a HPV vírusfertőzés, valamint korábbi daganat a fej-nyak régióban, immunhiányos állapot, alultápláltság, rossz szájhigiénia.

A rákos folyamat kialakulhat a szájnyálkahártya minden területén, az ajkakon és a garatbemenetnél is. Minél korábbi stádiumban fedezzük fel a szájüregi rákot, annál valószínűbb a gyógyulás esélye.

A szájüregi szűrővizsgálatok során aztán olyan fogászati gócpontokat is fel lehet fedezni, melyek az adott pillanatban még nem okoznak problémát. Különösen javasolt a fogászati szűrés azoknak akik rendszeres ízületi fájdalmakat, foltos hajhullást, kiütéseket tapasztalnak. A különböző szervek ismeretlen eredetű megbetegedései mögött gyakran idült fogászati gyulladásos gócok állnak, amelyek sokszor nem is okoznak tünetet.

Oral kamerával végzett szűrés során egyenként átvizsgálható a fogak állapota valamint a szájüreg kerül átvizsgálásra. A kamra képe kivetítésre kerül egy monitorra, amin jól látható a szájüreg és fogazat képe.

A vizsgálat ideje: 5-10 perc

 

 

Jelentkezem