Íriszdiagnosztikai vizsgálat

Íriszdiagnosztikai vizsgálatAz íriszdiagnosztika (iridológia) az írisz (szivárványhártya) vizsgálatával foglalkozik. Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is! Mégpedig egy meghatározott szerv panasza egy meghatározott helyen és természetesen jellegzetes módon mutatkozik meg.

A szem színe és a szivárványhártya mintázata olyan egyedi jellemzőnk, mint az ujjlenyomatunk. Szerveink topografikusan vetülnek rajta. Amikor valamelyik szervünk vagy testrészünk állapota változik, ez az íriszünkön nyomot hagy. A szűrővizsgálaton tapasztalt szakvizsgáló látja azokat az eltéréseket, amelyeket egy lezajlott gyulladás vagy egyéb állapot okozott. Így fény derülhet rejtett problémákra, aminek segítségével panaszok szervi háttere vagy adott szerv gyenge pontja, betegséghajlama kiderülhet.

A vizsgálaton megtudhatjuk magunkról: az emésztési zavaraink okát (renyheség, divertikulum, gyulladás, erjedés, hurut, parazita jelenlét stb.); gyulladások, gócok, mérgeződések jelenlétét; egye szervek állapotát; kórokozók, vírusok, baktériumok, vegyi anyagok jelenlétét; alkati erősségeinket, gyengeségeinket; öröklött betegséghajlamokat.

A vizsgálat a szervezetre nem ártalmas, nem megterhelő, így bármilyen állapotban (normál vagy legyengült, kimerült stb.) bármikor elvégezhető. Kizáró ok a szem durva sérülései, erős kötőhártya-gyulladás esetén, vagy egyes szemműtétek után közvetlenül.

A vizsgálat 20-30 percet vesz igénybe.

Jelentkezem