Érállapot vizsgálat

Érállapot vizsgálat munkahelyi egészségnaponA szív- és érrendszeri problémák korai stádiumi diagnosztizálására szolgáló vizsgálat. Segítségével az ér rugalmasságát tudjuk megvizsgálni, így az érelmeszesedés folyamatának korai felismerése válik lehetővé.

A pulzushullám vagy érállapot analízis egy olyan technológia, mely segítséget nyújt orvosának ahhoz, hogy a szívéről és érrendszeréről minél pontosabb képet alkothasson. A fő ütőérben (aortában) mérhető centrális vérnyomás nem azonos a felkaron, hagyományos módszerrel mért vérnyomással. Az előbbi az, amely a szív teljesítményére közvetlen hatást gyakorol – a pulzushullám-analízis éppen ezt a nyomásértéket vizsgálja, így segítvén az Ön orvosát abban, hogy a szíve és az erei kapcsolatát könnyedén feltárja. Ez a módszer tehát kiegészíti a hagyományos vizsgálatokat, és a szív- és érrendszeri funkcióról további információt nyújt.

A szűrővizsgálat gyors, egyszerű és fájdalommentes, mindössze 10 percet vesz igénybe a céges egészségnapon, mialatt Ön kényelmesen egy ágyon fekszik.

Az orvos vagy asszisztense egy mandzsettát helyez fel az Ön karjára, mint a vérnyomásmérésnél, ezután a műszer automatikusan felfújja azt – ez alatt történik meg a pulzushullám-görbék felvétele. A program automatikusan kiszámolja az Ön paramétereit: a vérnyomásértékeit, továbbá a centrális és a perifériás keringésre (azaz a nagy- és kiserekre) vonatkozó jellemzőit.

Jelentkezem