Vénás vérvételi vizsgálatok

Mi olvasható ki a vérképből?

Vénás vérvizsgálat: nagylabor készítése A laboratóriumi vizsgálatok egyik leggyakoribb módja a vérképelemzés, amelyből nemcsak a páciens általános egészségi állapotáról kaphatunk információkat, de következtethetünk belőle egyebek mellett olyan problémákra is, mint a vérszegénység, a véralvadási zavarok vagy a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok. Emellett a tumormarker vizsgálatokat is vérvétel útján végezzük.

A vérvétel menete

A vérvizsgálathoz tűszúrással mintát nyerünk az alkar vagy a kézhát gyűjtőereiből (azaz vénáiból), ami enyhe fájdalommal járhat. A vérvételhez – a résztvevők számától függetlenül – minden esetben egy- vagy kétfős szolgálatot biztosítunk; a minták levételét követően pedig gondoskodunk azok laboratóriumba történő szakszerű szállításáról. A rendelkezésre állás, valamint a mintaszállítás speciális körülményeire való tekintettel szolgáltatásunk külön díjazás szerint vehető igénybe.

Kérjük, hogy a páciens a vérvételre minden esetben éhgyomorral érkezzen!

Mit tartalmaznak a kis- és nagylabor vizsgálatok?

A vérvételt követően kérés szerint kislabor, illetve nagylabor vizsgálatot is végzünk.

A kislabor része a vérkép, a vizeletvizsgálat, a vércukorszint mérése, továbbá a májműködéssel kapcsolatos vizsgálatok.

A nagylabor a teljes vérképen, vizelet- és üledékvizsgálaton túl magában foglalja a vércukor, az összkoleszterin, az LDL és HDL koleszterin és a triglicerid, a nátrium, a kálium, a kalcium, az anorganikus foszfát, a húgysav, a totál bilirubin, a vas, a transzferrin, a karbamid, a kreatinin, valamint különböző májenzimek (GOT, GPT, GGT) szintjének mérését is.

A vénás vérvételi vizsgálatot kérheti egészségügyi állapotfelmérés céljából, de igény esetén biztosítjuk a szűrővizsgálatot cégeknek is.

Jelentkezem