Általános rizikóvizsgálatok

Vércukorszint mérése egészségnaponA vércukorszint alatt a vérplazmában adott pillanatban megmért, meghatározott vércukor mennyiségét értjük. A normál vércukorszinttől ettől eltérő ismételten kóros érték már betegségek, elsősorban cukorbetegség fennállására utal. Fontos tudni, hogy normális vércukorszint mellett is fennállhat cukoranyagcsere-zavar, ha a szervezet fokozott inzulintermeléssel még képes megfelelő értéken tartani a vércukorszintet. Ez az inzulinrezisztencia.

A kapilláris vizsgálat azt jelenti, hogy az újjak begyét kis mikro tűvel (2mm hosszúságú) tűvel megszúrva, kevés vérmennyiséget (vérmintát) kapunk, amit egy tesztmérőcsíkon helyezünk el, ezt pedig egy készülékbe helyezzük. Az eredményt cukormérés esetén szinte azonnal megkapjuk.

A cukorbeteség szűrővizsgálat előtt legalább 5 órával ne étkezzen, és ne igyon az ivóvízen kívül semmi mást  a kliens.

Vérnyomás mérés munkahelyi állapotfelmérés alkalmávalA vérnyomás a keringési rendszerben a vérnek az erek falára kifejtett nyomása. A vérnyomás alatt általánosságban, a nagy artériákban mérhető nyomást értjük. A vérnyomást rendszerint valamelyik karon mérik, felfújható mandzsettás vérnyomásmérő segítségével. Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki (szisztolés vérnyomás), a második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja (diasztolés vérnyomás).

Az egészségmegöző szűrővizsgálat előtti fél órában a kliens igyon meg legalább 3-5 dl vizet.

Testzsírszázalék meghatározása testösszetétel mérésselAz egészségügyi állapotfelméréshez tartoznak a : vércukor, a vérnyomás, és a testösszetétel mérése, analízise.

A testösszetétel analízis során átfogó betekintést kap a testét felépítő anyagok, összetevők egymáshoz viszonyított arányairól mint pl. a testzsír, a zsigeri zsírok, a vázizomzat-víz-csontozat aránya, a BMI és a nyugalmi anyagcsere. A készülék klinikai validált és orvostechnikai eszközként minősített.

A vizsgálati idő: 10 perc

Jelentkezem